Schrijver
Denker
Dromer
Twijfelaar


" alt="" />

Zonne-energie

Verschenen op: 15 februari 2019

Ik ben zeker niet de enige. Zodra de zon zich als een een prille voorbode van de lente laat zien, neemt mijn melancholie wat af. Verschuilt het zich wat op de achtergrond. En ook al ben ik dol op herfst en winter, zodra het weer wat lichter wordt, de temperatuur aangenamer, dan verheug ik me weer meer op wat voor me ligt.

De fiets pakken, buiten eten, de zon op mijn gezicht. Krijg zelfs zin om het schilderwerk in huis af te gaan maken. Het moet niet gekker worden. Het naderende voorjaar maakt me optimistisch. Of minder pessimistisch natuurlijk. 

Ik hoor de klimaatspijbelaars van de week bij DWDD zeggen dat ze helemaal niet zo blij waren met het gesprek met onze MP. Ze hadden feilloos door dat het bij loze politieke praatjes bleef. Ik geloof weer dat de jeugd nog steeds de toekomst heeft.

Ajax werd van de week overladen met complimenten. Alle experts waren het er over eens, Ajax verdiende meer dan een zure 1-2 nederlaag. Als het zonnetje blijft schijnen, geloof ik in een stunt straks in Madrid. 

De Britten vinden met de EU een uitweg voor de Brexit. 

Dit voorjaar beleven we een doorbraak in de mode. We dragen gewoon wat we nog in de kast hadden. Omdat we er van doordrongen zijn dat kleding geen wegwerpartikel is. 

De zorgverzekeraars komen met een gezamenlijke verklaring dat ze dit jaar het geld dat ze normaal aan reclame besteden, in een fonds stoppen om levensreddende behandelingen die normaal niet vergoed worden, toch te kunnen betalen.

Vanaf april kunnen we bij elke supermarkt groente zonder plastic verpakking kopen. Plastic tasjes worden - net als in Kenia - wettelijk verboden.

Ik hoef geen paarse krokodil naar Samsung te sturen omdat ze eindelijk - na 2 maanden - de cashback-actie nakomen en het geld gaan overmaken. 

Kerosine wordt eindelijke belast net zoals alle andere brandstof. Eventjes op en neer vliegen krijgt een eerlijker prijskaartje.

In mei komen een paar vooraanstaande SGP-ers en CU-ers uit de kast en verklaren openlijk dat liefde altijd oké is. Op de Dam verbranden zij de Nashville-verklaring.

En Matthijs heeft mijn brief gelezen en komt in het voorjaar met een maandelijks programma; "Matthijs praat door".

Optimistischer dan dit gaat het niet worden. Waar zonne-energie al niet goed voor is. 
En nu naar buiten! Even op de fiets de polder in.

 

Gooi de ramen open
Laat de wereld binnen
De winter geeft zich over
De lente kan beginnen

Stef Bos

Mis niks!

Krijg voortaan automatisch de nieuwste verhalen en columns in je mailbox. Makkelijk toch?